
Under den senaste tiden har jag varit väldigt intresserad av att testa nya pastarätter. Jag hade inte insett hur många olika rätter med pasta det egentligen finns. Jag bestämde mig för att testa laga till ett par nya recept. Det blev hyfsat bra, och jag vill därför gärna dela med mig av hur jag gjorde, och vad jag tyckte om maten.
Göra egen pasta, eller köpa färdiggjord?
Det går lika bra att göra egen pasta som att använda en färdiggjord från butiken. Det som skiljer dessa åt är givetvis tid och pengar. Har du orken att göra din egen rekommenderar jag givetvis det eftersom det blir, enligt min åsikt, mycket godare. Dessutom billigare. Annars kan du ju alltid besöka en restaurang som säljer de goda pastarätter du vill testa.
Allt som egentligen behövs är mjöl och ägg. Det sägs att pastadegen blir som bäst när du använder durumvetemjöl. Du kan också blanda durumvetemjöl med vanligt vetemjöl. Häll ut allting på bordet eller bänken, gör en grop i mitten och knäck ner äggen. Sedan blandar du ihop allting till en deg. Innan du formar din pasta måste degen vila i drygt 30 minuter.
Ravioli med spenat och ricotta
En av mina favoriter är ravioli med spenat. Det är enkelt att göra, och jag brukar vilja ha mer även fast jag känner mig mätt… Gillar du vitlök rekommenderar jag att du steker spenaten med vitlök när du gör fyllningen. En annan sak du inte får glömma bort är att hälla bort vattnet från spenaten, annars blir fyllningen för lös och rinnig.
Det svåraste med raviolin är att forma dem och få lika mycket fyllning i varje. Jag gjorde först en ravioli för att testa, och insåg hur viktigt det är att trycka ut all luft innan de ska kokas. När de är färdiga flyter de upp till ytan. Det är därför det är viktigt att all luft har tryckts ut redan innan. Du kommer att älska denna pastarätt!
Cannelloni med mozzarella och skinka

Den andra rätten jag gav mig på att testa var cannelloni. Jag hade aldrig provat det tidigare men det visade sig bli väldigt gott. Det är enkelt att göra! Allt du behöver är pasta i form av lasagneplattor, vilka du fyller med önskat innehåll. Jag valde mozzarella och skinka. Du fyller plattorna med innehållet och rullar ihop dem. På med tomatsås och riven ost, sedan in i ugnen.
Tillsammans med pastan gjorde jag alltså också en enkel tomatsås, med båda svarta och gröna oliver vilket gav mycket god smak. När jag letade efter receptet till cannellonin hittade jag tips på många olika fyllningar. Jag valde det jag tyckte lät godast, det är en smaksak, tycker du inte om mozzarella och skinka kan du helt enkelt välja något annat så som köttfärssås eller kyckling.
Bättre än vad jag förväntade mig
Jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Båda rätterna blev bättre än vad jag förväntade mig. Raviolin skulle jag kunna äta hur mycket som helst av. Cannellonin var också väldigt god, men min åsikt är att raviolin blev bättre. Recepten till rätterna hittade jag på nätet, ifall du skulle vara intresserad att testa det själv. I så fall önskar jag dig lycka till, och smaklig måltid!