Pasta, pasta och mer pasta

Under den senaste tiden har jag varit väldigt intresserad av att testa nya pastarätter. Jag hade inte insett hur många olika rätter med pasta det egentligen finns. Jag bestämde mig för att testa laga till ett par nya recept. Det blev hyfsat bra, och jag vill därför gärna dela med mig av hur jag gjorde, och vad jag tyckte om maten.

Göra egen pasta, eller köpa färdiggjord?

Det går lika bra att göra egen pasta som att använda en färdiggjord från butiken. Det som skiljer dessa åt är givetvis tid och pengar. Har du orken att göra din egen rekommenderar jag givetvis det eftersom det blir, enligt min åsikt, mycket godare. Dessutom billigare. Annars kan du ju alltid besöka en restaurang som säljer de goda pastarätter du vill testa.

Allt som egentligen behövs är mjöl och ägg. Det sägs att pastadegen blir som bäst när du använder durumvetemjöl. Du kan också blanda durumvetemjöl med vanligt vetemjöl. Häll ut allting på bordet eller bänken, gör en grop i mitten och knäck ner äggen. Sedan blandar du ihop allting till en deg. Innan du formar din pasta måste degen vila i drygt 30 minuter.

Ravioli med spenat och ricotta

En av mina favoriter är ravioli med spenat. Det är enkelt att göra, och jag brukar vilja ha mer även fast jag känner mig mätt… Gillar du vitlök rekommenderar jag att du steker spenaten med vitlök när du gör fyllningen. En annan sak du inte får glömma bort är att hälla bort vattnet från spenaten, annars blir fyllningen för lös och rinnig.

Det svåraste med raviolin är att forma dem och få lika mycket fyllning i varje. Jag gjorde först en ravioli för att testa, och insåg hur viktigt det är att trycka ut all luft innan de ska kokas. När de är färdiga flyter de upp till ytan. Det är därför det är viktigt att all luft har tryckts ut redan innan. Du kommer att älska denna pastarätt!

Cannelloni med mozzarella och skinka

Den andra rätten jag gav mig på att testa var cannelloni. Jag hade aldrig provat det tidigare men det visade sig bli väldigt gott. Det är enkelt att göra! Allt du behöver är pasta i form av lasagneplattor, vilka du fyller med önskat innehåll. Jag valde mozzarella och skinka. Du fyller plattorna med innehållet och rullar ihop dem. På med tomatsås och riven ost, sedan in i ugnen.

Tillsammans med pastan gjorde jag alltså också en enkel tomatsås, med båda svarta och gröna oliver vilket gav mycket god smak. När jag letade efter receptet till cannellonin hittade jag tips på många olika fyllningar. Jag valde det jag tyckte lät godast, det är en smaksak, tycker du inte om mozzarella och skinka kan du helt enkelt välja något annat så som köttfärssås eller kyckling.

Bättre än vad jag förväntade mig

Jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Båda rätterna blev bättre än vad jag förväntade mig. Raviolin skulle jag kunna äta hur mycket som helst av. Cannellonin var också väldigt god, men min åsikt är att raviolin blev bättre. Recepten till rätterna hittade jag på nätet, ifall du skulle vara intresserad att testa det själv. I så fall önskar jag dig lycka till, och smaklig måltid!

Leave a Reply 9 comments

Uhazem Reply

You are taking tacrolimus, an immunosuppressant: Curcumin supplements increase plasma levels of tacrolimus and may increase side effects. Clinical relevance is not known. Clinical relevance is not known.
Haldol for sleep

PozziCew Reply

A 27-year-old Billings man released from federal custody in April was sent back to prison for another year when U.S. District Judge Richard Cebull determined that he had violated conditions
Reflexology for fertility

CocoOppow Reply

Massage cuticle cream into the nail area to prevent dryness, splitting, and hangnails. Limit the time your hands are in water. Excessive exposure to water can lead to fungal infections in the nail bed. Avoid professional manicures. If you must have your n
Prenatal spa near me

WINlox Reply

Our focus is on prevention to help patients look after their teeth and getting youngsters used to regular check-ups and hygiene visits if required. Based in Marlow, Buckinghamshire, our experienced team of Dentists, Hygienists, Therapist and Nurses offer
Dry socket after wisdom teeth removal

ScroldaL Reply

ејЂе€›е…іиЉ‚ж–°ж—¶д»ЈпјЊи„Љжџ±ж°‘ж—Џејєе“Ѓз‰Њ | 金约应医疗成功举办阜阳骨… 2019-05-08; 金约应医疗成功开拓俄罗斯市场 2019-04-23
nerve damage

Noniler Reply

Clinical signs. Findings on physical examination such as rash, fever, enlarged or tender liver and jaundice. Clinical symptoms (anoxia), or sudden heart failure that leads to decreased blood flow to the liver; usually resolves quickly if the sudden in
anxiety meaning

SuttiNer Reply

Most yeast infections are caused by a type of yeast called Candida albicans. 1) When there is a change in the balance of the natural bacteria and yeast cells in the vagina, yeast can grow too much and cause symptoms.
Yeast infection on face

DENCync Reply

Dr. Mai Xiong will be joining Dr. Marcie Yang at Wisconsin Dental Improvements this month. Dr. Xiong is excited to be coming to the Mauston area and being part of the community.
Gentle dental

DOLInuh Reply

Explore Facial treatment in St Kilda with 100% organic product. Beauty lounge offers best facial treatment at an unbelievable price.
chemical peel before and after photos

Leave a Reply: