Födelsedagsfirande i Stockholm

Alla som bor i Stockholmsområdet och ska fira sin födelsedag, eller anordna en överraskningsfest till bästa vännen, har ett stort utbud av både mat och aktiviteter att välja mellan. Stockholm har kort sagt ett utbud som innehåller någonting för alla. Det spelar ingen roll vilken ålder man har, det går till och med att hitta på saker som passar äldre lika bra som barn, vilket är bra när det gäller födelsedagsfirande för en större familjegrupp. Det gäller bara att vara lite kreativ. Men det allra viktigaste när det handlar om att fira en födelsedag är tårtan.

Den bästa tårtan

Hur står tårta behövs? Vilken smak? Fyllning? Utseende? Vill du baka själv eller köpa en färdig? Det finns hur många alternativ som helst. Om det är någon annan än dig som fyller år är det viktigt att du känner till vad hen tycker om. Det hade blivit trist ifall du köper en stor fin tårta som födelsedagspersonen inte tycker om. Ett tips är att du tar reda på vad personen tycker bäst om för att sedan designa en egen födelsedagstårta genom att fylla i alla önskemål och låta någon annan baka den. Det är smidigt och du kan bestämma allt från prisklass, våningar på tårtan till färger och design. Det uppskattas alltid av den som fyller år när det är tydligt att alla har lagt tanke bakom hela kalaset. Dubbelkolla dock alltid hur lång tid det tar att beställa en egendesignad tårta ifall du måste beställa den inom en viss tid för att den ska bli klar i tid. Framför allt när det gäller mer komplicerade tårtor.

Fira hemma eller ute?

Det beror helt på vilken typ av fest det kommer bli. Är det en för nära vänner och alla gillar att festa med alkohol och dans går det att hyra en lokal eller besöka en bar/restaurang som även har dansgolv. Det går också att hyra en helt tom lokal och bjuda alla du känner, både vuxna och barn. Eller varför inte bestämma dig för några aktiviteter? Det har blivit väldigt populärt de senaste åren och ett tips är att ge bort en aktivitet/upplevelse i födelsedagspresent, du kan passa på att välja något som även du är intresserad av och ni kan uppleva det tillsammans.

Allt som behövs för en lyckad födelsedagsfest

Det finns flera saker att tänka på när du ska planera en födelsedagsfest. Många väljer att endast fira med sina närmaste. Det kan då bli tårta och ett par presenter. Vill du däremot ha en stor fest finns det ett antal punkter att tänka på:

  • Inbjudan. Var noga med att berätta för alla du vill ska komma om när festen sker, var och eventuell klädkod.
  • Mat. Planera om det ska bjudas på mat och dryck, i så fall vad? Glöm inte tårtan!
  • Förbered. Varna alla som bor runt omkring dig att det kommer bli fest ett visst datum. Ett annat tips är att du hyr lokal för att inte störa andra.
  • Musiken. Vilken musik ska spelas? Genom att skapa en lista på musik behöver du inte oroa dig för det under själva festen.
  • Dekorera. Det är alltid roligt om rummet/lokalen/hemmet får lite dekorationer. Sätt upp en bild på den som fyller år. Visa att festen är just till hen/dig.
  • Glöm inte bort dig eller gästerna. Se till att du har tid att göra dig i ordning. Ta emot alla gäster när de kommer och informera alla när det finns mat osv.